Tapasin vanhoja tuttuja prätkämessuilla. Mahtavia, rakkaita, entisistä työkuvioista elämääni tulleita tyyppejä, joihin ei viime vuosina ole ollut kuin pinnallinen facebook-suhde, jos sitäkään.

Yksi oli löytänyt nyrkkeilyn, kävellyt pari talvea sitten salin ovesta sisään vailla mitään kokemusta ja innostunut. Nyt, 1,5 vuotta myöhemmin mimmi valmentaa ja on juuri hyväksytty kilparyhmään. Ja se loiste kasvoilla kun hän kertoi tästä! Toinen hyväkäs, vannoutunut prätkäjätkä, oli alkanut juosta. Kokeillut kuntosalin juoksumattoa huvikseen ja jäänyt koukkuun. Oli kokeiltava maratonia, ja kun niitä oli takana muutama, siirryttiin triathloniin ja teräsmieskisoihin.

Ja nämä ovat molemmat ihmisiä, joita ei liikunta ole koskaan napannut, kunnes eräänä päivänä. Olin todella inspiroitunut!

Itse vähensin ohjaamista viime kevätkauden jälkeen ja jättäydyin ekaa kertaa 13 vuoteen harrastajaliikkujaksi. Huomasin miten vaikeaa on pitää yllä omaa treeniä, kun pakolliset työliikunnat putoaa pois kalenterista. Syksyn ihmettelin vararenkaan kasvua ja joulukuussa meni hermo. Otin puhelun tutulle PT:lle ja ilmoittauduin asiakkaaksi.

Kun liikunnanohjaajasta tuli ohjattava, jännästi puski esiin vanha minä ala-asteelta. Lukutoukka, musiikkiluokkalainen, hikke. Koululiikunta ei ollut mun juttu ennen yläastetta ja tanssi- ja ryhmäliikuntatuntien löytymistä. Aina oli tekosyitä – selkä kipeä, kuukautiset, alkava flunssa. En osaa, en jaksa. Mihin katosi se reipas ja iloinen jumppaohjaaja, joka sai muut huhkimaan?

Mielikuva omasta itsestä ja siitä mihin pystyy on kunkin omassa päässä. Mukavuusalueen ylitys on so last season, päätin haastaa itseni oman mielikuvitukseni pystyvyysalueen ulkopuolelle. Tänä aamuna uskaltauduin crossfit-salille. Taas se sama peikko tunki kuiskimaan korvaani: et pysty, et jaksa, ei sulla ole voimia. En kuunnellut, ja pystyin.

En suostu näkemään itseäni ei-liikunnallisena. Vain sulkemalla pois väärän mielikuvan voi saada tilalle uuden, todemman, joka antaa luvan tulla juuri siksi miksi haluaa. Nyrkkeilijäksi, triathlonistiksi, liikkujaksi.

Kommentit

kommenttia

Takaisin